Monday, June 28, 2010

Tajuk panjang-telah pendek.

*Yea, telah dikotakan. Sudah delete*

27 comments:

sI tEDI said...

aduhai. kenapa apakah?

Othman Juliana said...

tedi:
sakit ya bila keluarga buang kita sebab kita tak berharta. damn!

*Miss Geli^ said...

drama ke bebetol nih???


memang betol, duit segalanya..tapi bila keluarga sendiri buat camtu, sedeh?? of kos..

FakirFikir said...

bersabarlah..
sampai masanya akan kembali normal. jangan diikut rasa hati.

Othman Juliana said...

miss geli-"ini betul betul ni, bukan cobaannnnnn,.." *pinjam dialog pendekar bujang lapok*

aku sebenarnya terkedu. tapi kena terima kan. damn! aku nangis lagi bila menaip ni!! argh!

Othman Juliana said...

FF:

normal mungkin. tapi tidak akan sama.

Kak Tie said...

Betul tu Jue... Kak tie pun dah rasa.. tapi kan.. lepas ni kita dapat nilai hati budi masing-masing. Dan.. bila kita dah berada di atas semula.. jangan pandang pada mereka lagi.. walaupun sebelah mata!!

.
.
So... cepat-cepatlah usaha keras. Kak Tie yakin, Jue boleh berjaya lebih dari dulu.
.
.
.
Err... lepas ni, bila dah banyak pitih tu, jangan lupa belanja kak tie ABC tau, ekekeke.........

Othman Juliana said...

Kak Tie:
ada sedikit down bila jadi macam ni. Tapi kena berlagak kuat walau hati hancur kan :)

InsyaAllah, skang pun bleh je nak belanja Kak Tie ABC. Mai la kl! **nak belanja hok besau2 tu yang tak mampu lagi.

Kamal Sanusi said...

It depend on what level of family are you referring to. Kalau setakat pak-pak atau mak-mak menakan, sepupu sepapat atau bau-bau bacang saja yg tak nak kat kita, lantak pirahhh...

Tapi kalau mak bapak sendiri, adik abag sendiri yg tak nak kat kita pasai tiada berharta, kacau mari nih.

Celebrating Aidil Fitri with family members is the only time for us to be together again as everybody is busy earning a living. But current trend, we tend to go for holiday/vacation during the said time just like celebrating X-Mas.

Therefore, balik la beraya ngan keluargaaa...




Heheeheee....

ismadiyusuf said...

kalau tak dramapun, wayang kulit lah...ada hartapun ujian dan tak ada hartapun ujian, lebih baik ujian tak ada harta, kita akan sedar diri kita siapa..

SaiF HaQieM said...

hidup ni bukan sekadar hitam & putih kak jue...duniawi..huhuhu

ckLah said...

...kalau betul, ckLah betul-betul kehilangan kata. Harap-harap jangan betul-betul....

Othman Juliana said...

kamal:

hmmm,... siapa? kalau beritahu mesti terkejut :)

why bother to go back? takde sape kisah pun,..


ismadi:
sebab memikirkan ini ujian-saya cuba bertahan. cuma ada masa agak tergelincir perasaan. doakan saya kuat ok.

Othman Juliana said...

saif:

:) hidup ini sebenarnya tak berwarna. kita yang dok sibuk nak warnakan. ada masa, tak mewarna pun tapi dok sibuk carikkan.


cklah:

oh, saya pun berdoa ini bukan betul-betul. sampai sekarang saya tak berhenti berdoa. *please wake me up from this horrible dream~ isk, isk,..*

jo said...

sedihnya aku baca.....

en_me said...

jom raya sama sama.. ehehe

Kamal Sanusi said...

It is easy to sell a ship but it is not easy to sell ideas.

In this context, going back for Aidil Fitri is no different than selling ideas despite having noted tak der siapa kisah kita balik ke tidak.

We must promote the ideas for them to buy.

I guess you know what I mean, right?

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said...

rambut sama hitam, hati tak sama merah..

a kl citizen said...

selalu tengok kat drama je cam ni.. rupanya realiti pun ada berlaku
roda hidup sentiasa berpusing... doa, kerja keras, doa dan doa...

Uncle Lee said...

Hello Juliana, regret read of your having some hiccups....life can sometimes be like a boat in the ocean....experiencing calm and stormy seas....
and the good sailor survives or pulls thru.

I strongly believe, whatever the situation, you will pull thru....you are strong.
As my bahasa sebelum Merdeka, I can only faham about 36%, so dare not say more....but, have rational thoughts....and do what you think best, and not let anything dilute your objectives or plans, whatever.
My best regards, Lee.

Aidy Shahiezad said...

hidup itu adalah sebuah cabaran dalam keterpaksaan...

tidak penting tentang jenis cabaran yang dilontarkan...

yg penting hanya, bagaimana kita mencorakkannya menjadi sebuah kegembiraan tanpa perlu berasa tertekan dan kecewa... :)

visit my latest entry:
http://aidyshahiezad.blogspot.com/2010/06/kualiti-yang-kau-cari-dalam-tak-sedar.html

Othman Juliana said...

jo:
ko nak teman aku menangis? (_ _)


kamal:
alaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~

Othman Juliana said...

a kl citizen:

cikgu, how i wish this is just another drama in my life. I wish!

insyaAllah, doa saya tak putus2. Doakan juga saya yea!


Uncle Lee:

Thank you :) I hope i will get thru all this. Things happen and i'm just so lost. Trying my best to put myself together and stand up stronger!

Oh, sorry for the BM entry eh. My current entry will help you to understand more. Oh, i even put a link on certain words/subject you may not understand. hehe.

Othman Juliana said...

Aidy:

cabaran sebenarnya sesuatu yang menjadikan hidup ini lebih berharga. tapi akan ada masa untuk berasa tertekan dan kecewa. dan persaan ini tidak salah, cuma tidak harus berpanjangan.

doakan lah agar ini hanya sementara :)

Othman Juliana said...

en me:

:) mai, mai,..



Ardzmarn:

rambut aku hitam. rambut kau?

DrSinga said...

if ever need a friend, a shoulder...
i am here...
.
nak raya sama2 pun boleh yang...
take care!!

Emmelly Hanafi said...

huhu..len macam jek...cam cedey jek bunyik...