Thursday, May 27, 2010

Miniatures #01

After the hard work: ------->

Note: Basket, piano and study chair done by my cousins.
Cabinet, table and wall hook (is this what you call it?) done by me (^.^)

16 comments:

DrSinga said...

sungguh merabunkan mata kan...?
:)

[z@ck] said...

nice =)

blackcardomompods said...

eh jue,buat sendiri ke apa ni?cutenyaa..saya suka betul menda ni..

Syahid said...

Impressive. Very creative. Suka sangat.

cHeRyNa PiReS said...

OMG! where did you buy this?
i want one!!!

Tie said...

Jue, kak tie suka dan minat hobby gini. Tapi kerana budget kecik, tak mampu nak layan perasaan, hehe..

Ada jumpa gak website yang boleh bagi printable templates untuk miniature things ni, tapi takut abis ink lak, maklumlah ink printer mahal laa..

Ammi Sara said...

cutenyer...!!! ;)

Emmelly Hanafi said...

wah cutenye...nk buat perhiasan ke?

velasrizal said...

comelnye..u ke yg buat..

Sedap Ke Anjing Salai ?

J u l i a 。.゜✿ said...

nakkkkk nakkkkkkk
jueeee jue beli kat mana ? huwaaa buat dollhouse cantik ni kan ? ju nak beli rement, alahai mahalnya rasa tak berbaloi.
nanti bagitau ju beli kat mana okeh

Othman Juliana said...

Dr. Singa:
Doc, sebenarnya lebih menguji kesabaran~ perghhh.. sangatttt teruji!!

Z@ck:
Thanks dear :)

BCP:
Sis Nor, meja study, kabinet & tempat gantung tu je yang Jue buat. piano + kerusi my cousins yang tolong :D

Syahid:
Thank you, thank you :D

Othman Juliana said...

Sha & Julia:
Hehe. bought this kat MPH rasanya (sori, sangat tidak ingat-nanti I will find the box & reconfirm ek). Masa beli ni tgh sale-ada 6 sets tapi yang ni je yang tinggal. sedih kan~

Kak Tie:
Hehe-skang ni Jue dah tak aktif mana-tapi dulu memang yea, beratus abis utk benda2 ni. kat UK gile best-depa ada this doll house yang sgt cute miut. cuma terpikir, camna nk bwk blk kalau beli! haha~

Othman Juliana said...

Sara:
memang sgt cute kan :)

Emmelly:
errr.... klu nak buat main boleh gak kan~ hehe.

velasrizal:
yes, for the three items. the rest cousins tolong. sangat geram dgn ke'cute-tan depa kan :D

Julia:
jue sangat teringin nak beli rement gak. kat malaysia susah sangat nak jumpa (ada ke?)-tapi nk beli dari sana, sgt tidak berbaloi kan. oh, nanti Jue upload lak set kabinet Jue :D

tempat beli, nnti Jue confirm blk ek. tak silap MPH. tak ingat sbb beli dah lama-masa je takde nak buat. hehe~

arlina razak said...

kiut nya menda alah nih...comel sesangat. i bet my girls sure love it..siap ada piano tuh...ehehe

blackcardomompods said...

eh jue,mana tau nama lain saya nor?kekeke...selalunya org betul2 kenal yang panggil nor ni...

Othman Juliana said...

arlina:
i guess you could get some for your girls~ they will have such a great fun in building it! trust me, as i did!! hehe~

nor:
eh, yeke? i guess we are meant to be such a great mate! kan? :D