Sunday, May 2, 2010

Jom SHARE: Tips Nak Kurus!

Disebabkan modem wireless terbakar beberapa hari lepas, kesan dari pertembungan Oltromen dengan raksaksa (NOTA: ok, imiginasi tinggi. Harap maklum). Masa yang terluang sedikit diisi untuk mengutarakan satu pertanyaan mengenai kehidupan kepada ayahanda tercinta, melalui sistem pesanan ringkas (sms). Hasil dari tips yang diberikan, sayang rasanya kalau tidak berkongsi dengan semua. Yeah, sharing is caring and caring is loving. So, lets eat it!

SMS with my dad: -

Me: Papa, I'm fat - I mean, so fatttt.. (yeah, like he can't see that ;p). Camna Nona nak kurus ek?
Papa: Easy. Jangan makan.

Oh, confirm kurus! Papaku yang kerek~ perghhhh,...
Jadi, tuan-tuan dan puan-puan sudah tahukan bagaimana nak kurus? Ngeh 3x.

Ps.
fatttt di atas tiada kena mengena dengan Kapten (Fatt~ hehe) & happy belated labour day!

9 comments:

ismadiyusuf said...

makan tu perintah Allah cik adik ooi, posa sunat tu boleh le...eemmm kalau tak, jadikan setiap bulan seperti bulan ramadhan kan 3 1/2x.. ataupun bila lapar, makan.... dan berhenti sebelum kenyang...boleh ke buat ni..yang aku hairan ni manusia saja yang gemuk bila makan tapi haiwan2 tak gemukpun...

kayteeze said...

Kak tie pun gemuk, tapi susah nak lawan selera makan, lebih-lebih lagi kak tie yang jadi tukang masak ni.. adoi laa...

cHeRyNa PiReS said...

biar gemuk dr mati...hehe...

SaiF HaQieM said...

yg gemuk itu tx smstinyer tx cantik...& yg kurus tx smstinyer cantik..kecantikan di nilai dr dlman..cantik tp dlam hancur..tx guna jugak..so yg prnting biar gemuk skit tp sihat..tu yg pnting..hehehehehe...

Othman Juliana said...

ismadi:
yes-tu sms ayah yang dah boring psl anak dia asyik dok tanya tips nak kurus tapi hangat-hangat taik ayam je :D mmmm,... binatang tak makan lebih dari perlu je-tak caya try bg makan lebih kat kucing-sure dia tak mau dah. Mmm,... ni yg kadang kala diri sendiri terbabas-mau2 time blk kg! oho!

kak tie:
saya sejak smbg blajo ari tu. a night person like me-mmg asyik lapo je tgh malam. blum masuk bab budget lagik! adoi!

sha:
hehe-yeah! my dad just being sarcastic- boring nak jwb tu ;p

saif:
so, kak jue cantik tak? hehe.

SaiF HaQieM said...

cantik trlalu subjektif.trpulang pd org yg menilai..pd sy stiap org memiliki kecantikan tersndiri..ciptaan Tuhan smuanyr cantik..be honest kak jue cantik bila tersnyum :-) tu anugerah utk kak jue yg tx da pd org lain..

DrSinga said...

hahaha....
sah dah malas nak jawab soklan2 yang still sama..

Othman Juliana said...

saif: adakah ini bermakna kak jue kena tersenyum2 saja selepas ini? ada gak yang cop kak jue gile~ wakakakkaaaa~ **thanks for the compliment btw :D

Doc: haha~ exactly!

ms.GrEEn said...

tumpang sekaki eh:) akak pon gemok past few years after akak dah abis study..badan naik cam x hengat dunia sbb da stop those aktive2 punyer prgrmane masa kat u..so now..tgh trunkn berat balik...paling besh ada perubhan setelah try satu produk nih..kalo nk tgk..leh view die nih punyer blog...saje try..tp seminggu dah nmpk hasil(xpenah jaga mkn pon..mkn mcm bese je jugak) tuh yg suke tuh:) ini mcm bukan ubat tp die penawar..(eh ape aku mepek nih..) ahaha so here d blog k:)

http://manukahoneyasli.blogspot.com